FTP alrendszer módosítása

15
szeptember
2011

2011-09-18-ig bezárólag a tárhelyszolgáltatások kapcsán nyújtott FTP alrendszerünk adminisztrációs hátterét egy korszerűbb változattal fogjuk lecserélni.

A jelenlegi FTP alrendszerünk közel 5 éves, és sajnos az elmúlt időszak fejlesztéseinek, illetve az elosztott rendszerek kihívásainak már nem tud 100%-osan eleget tenni. Az alapoktól újraterveztük, a fejlesztés során pedig a meglévő funkciók mellé IP cím alapú megszorítást is beillesztettünk, reméljük hasznos lesz az újítás.

Az új rendszerrel gyorsabbá és főleg stabilabbá válnak az FTP felhasználókkal kapcsolatos feladatok menedzselése és számunkra is egyszerűbbé válik a rendszer üzemeltetése.

Sajnos a régi rendszer cseréje során az  FTP felhasználók jelszavait nem tudjuk importálni, ezért az összes FTP felhasználónak új jelszót leszünk kénytelenek beállítani, miután mindaddig nem fog tudni kapcsolódni FTP szerverünkhöz, amíg ezeket a jelszavakat nem módosítja. A jelszavakat csak a rendszer cseréje során módosítjuk, addig nem!

Az új rendszert jelenleg teszteljük, és legkésőbb 2011-09-18 éjszakáig bezárólag lebonyolítjuk a cserét. A csere során az összes élő ftp kapcsolatot meg kell bontanunk, cseréljük a rendszert, újra teszteljük, majd csak ezután lehet az ftp jelszavakat beállítani. Fontos, hogy az automatizált archiválási, adatmentési programok nem fognak tudni újra kapcsolódni, mert a jelszavuk nem lesz megfelelő.

¬ KATEGÓRIA HÍREI - ¬ TÖBBI HÍR